Valentine Day

Valentine Day
8 февруари 2024

КАКВО Е СВЕТИ ВАЛЕНТИН?


Valentine day е денят, в който хората изразяват любовта си един към друг, като изпращат картички за Свети Валентин, подаряват цветя, предлагат сладкарски изделия, отиват на среща с партньора си, организират романтична вечеря на свещи в ресторант или вечер в хотел.

Цветя, шоколадови бонбони и картички се изпращат навсякъде по света, докато хората празнуват връзките и романтичната любов. Търговците на подаръци заемат пазарите, а цената на червените рози се утроява. Тайните обожатели внезапно откриват смелостта да направят крачка, а партньорите за цял живот получават напомняне да добавят нотка романтика в комфортната си връзка.

Денят получава името си от добре познат светец на име Валентин, но има няколко истории за неговата самоличност. Преобладаващият възглед за Свети Валентин е, че той е свещеник от Рим през трети век сл. Хр. По това време император Клавдий II е забранява брака, тъй като смятал, че женените мъже са лоши войници. Валентин почувствал, че това не е в правилно, така че той нарушил забраната и организирал тайни бракове на войниците. Когато Клавдий открил това, Свети Валентин бил хвърлен зад решетките и осъден на смърт. Там той се влюбил в красивата дъщеря на тъмничаря и когато бил отведен да бъде убит на 14 февруари, той изпратил писмо на дъщерята на тъмничаря, подписано „от твоя Валентин“.

Деня на Свети Валентин си струва да се отпразнува, тъй като се е превърнал в знак на признание за Свети Валентин и неговата безсмъртна увереност в любовта. Популярни символи на Свети Валентин са червени рози, сърца и Купидон.

16 април 2024
We are GARCIA- Ние сме едно семейство

Малко италианци, малко холандци. Трудно е да се каже къде свършва едното и къде започва другото. Това, за което сме съгласни, е нашата страст към семейството. Не защото нашите основополагащи ценности се раждат от това, а защото ние сме семеен бизнес, обслужващ семейства. Това е част от нашето ДНК от ден 1. Ние правим дрехи за него, за нея, за тийнейджъри и за деца. За цялото семейство.

прочети още
9 февруари 2024
LACOSTE историята на една легендарна марка

В Югозападна Франция едно младо момче на име Рене Лакост живее в пристанищния град Бордо със семейството си и е старателен и талантлив ученик в местното училище. От малък е запален по спорта и играта на тенис отнема голямата част от времето му. Тази му страст го кара да изостави обучението си, и да се замисли за собствения си живот.

прочети още
8 февруари 2024
Sweater Day | Ден на пуловера

Националният ден на пуловера се празнува в първия четвъртък на февруари, ден за празнуване на уютната и устойчива мода чрез носене на пуловери и намаляване на потреблението на енергия. Събитието насърчава хората да намалят термостатите си с няколко градуса и вместо това да носят пуловер, което помага за намаляване на емисиите на парникови газове и пестене на енергия.

прочети още
30 септември 2021
SuperDry | Марки

Superdry стартира 2003 г. и се фокусира върху висококачествени, съвременни продукти, които обединяват „винтидж” стила с графики върху тениски, блузи и суичъри вдъхновени от Япония и Британски стил. Характеризират се с висококачествени материи с автентичен винтидж ефект, ефектни избелвания, уникални състарени ефекти, актуални в световен мащаб, ръчно рисувани графики и удобни кройки с разнообразен стил

прочети още
13 август 2021
Финално намаление до -70%

Тази седмица те приветстваме с голяма изненада Финално намаление до -70% на избрани модели. Не отлагай за по-късно количествата са ограничени , грабни любимата ти тениска или къси панталони от Jack&Jones, Tom Tailor или SuperDry на страхотна цена до 25.08.21

прочети още
12 август 2021
Tom Tailor|Марки

Раждането на марката: Ние обличаме хората! През 1962 г. Уве Шрьодер и Ханс -Хайнрих Пюнджер основават компанията HENKE & CO - която първоначално се концентрира върху продажбата на текстил. Следват още мъжки дрехи - докато 1964г. първите панталони не бъдат пуснати на пазара под името „Том“.

прочети още
11 август 2021
Jack&Jones | Марки

Историята на JACK & JONES започва през 1990 г., когато BESTSELLER изпраща свой представител на модния панаир в Осло със скромна, но внимателно подбрана колекция, насочена към млади мъже. Концепцията надминава всички очаквания и създаването на нова марка мъжко облекло е реалност.

прочети още