LACOSTE историята на една легендарна марка

LACOSTE историята на една легендарна марка
9 февруари 2024

Едно младо момче на име Рене Лакост живее в Бордо със семейството си и е старателен и талантлив ученик в местното Политехническото училище. От малък е запален по спорта и играта на тенис отнема голямата част от времето му. Тази му страст го кара да изостави обучението си, и да се замисли за собствения си живот.

Мач след мач, Рене Лакост пише историята на тениса, докато не става най-добрият играч в света (1926-1927 г.) Печелейки седем титли от Големия шлем в своята кариера прави име като тенисист и си спечелва прякор. На турнир в  Бостън през 1923 г. капитанът на отбора обещава, че ако спечели следващия си мач ще му купи куфар от крокодилска кожа, на който той се е възхищавал в един магазин. За съжаление Рене губи мача, но в знак на уважение към упоритостта и старанието му на корта и във връзка с този странен залог американската преса го кръщава „крокодила“. Прякорът бързо става популярен и самият Рене моли свой приятел и стилист Робърт Джордж да пришие крокодил върху белите блузи и панталони, които носи, когато пристига на корта. И с това започна легендата на един велик бранд

През 1933 г. заедно с Андре Жилер собственик на най-голямата френска фирма за производство на облекло по това време той основава Lacoste . Започват да произвеждат революционната тениска, проектирана от Lacoste и носена на тенис кортовете с логото на крокодил, бродирано на гърдите която става първата марка, която слага лого върху облеклото си. В средата на миналия век започват да изнасят дрехите са по целия свят.

През 1963 г. управлението на компанията се поема от синът на Лакост- Бернард Днес брандът е един от най-известните в света. Сега, почти 90 години по-късно, поло тениската Lacoste е популярна сред мъжете и с нея се чувстват комфортно на всякъде и по всякакъв повод.

16 април 2024
We are GARCIA- Ние сме едно семейство

Малко италианци, малко холандци. Трудно е да се каже къде свършва едното и къде започва другото. Това, за което сме съгласни, е нашата страст към семейството. Не защото нашите основополагащи ценности се раждат от това, а защото ние сме семеен бизнес, обслужващ семейства. Това е част от нашето ДНК от ден 1. Ние правим дрехи за него, за нея, за тийнейджъри и за деца. За цялото семейство.

прочети още
8 февруари 2024
Sweater Day | Ден на пуловера

Националният ден на пуловера се празнува в първия четвъртък на февруари, ден за празнуване на уютната и устойчива мода чрез носене на пуловери и намаляване на потреблението на енергия. Събитието насърчава хората да намалят термостатите си с няколко градуса и вместо това да носят пуловер, което помага за намаляване на емисиите на парникови газове и пестене на енергия.

прочети още
8 февруари 2024
Valentine Day

Денят на влюбените се отбелязва всяка година на 14 февруари по различни начини по света. Това е денят, в който двойките и влюбените изразяват привързаността си един към друг с подаръци и поздрави, всичко в името на Свети Валентин. Този ден от годината се счита за най-добрият ден да изповядате любовта си към вашия специален човек или да изразите емоциите си към този, когото обичате най-много.

прочети още
30 септември 2021
SuperDry | Марки

Superdry стартира 2003 г. и се фокусира върху висококачествени, съвременни продукти, които обединяват „винтидж” стила с графики върху тениски, блузи и суичъри вдъхновени от Япония и Британски стил. Характеризират се с висококачествени материи с автентичен винтидж ефект, ефектни избелвания, уникални състарени ефекти, актуални в световен мащаб, ръчно рисувани графики и удобни кройки с разнообразен стил

прочети още
13 август 2021
Финално намаление до -70%

Тази седмица те приветстваме с голяма изненада Финално намаление до -70% на избрани модели. Не отлагай за по-късно количествата са ограничени , грабни любимата ти тениска или къси панталони от Jack&Jones, Tom Tailor или SuperDry на страхотна цена до 25.08.21

прочети още
12 август 2021
Tom Tailor|Марки

Раждането на марката: Ние обличаме хората! През 1962 г. Уве Шрьодер и Ханс -Хайнрих Пюнджер основават компанията HENKE & CO - която първоначално се концентрира върху продажбата на текстил. Следват още мъжки дрехи - докато 1964г. първите панталони не бъдат пуснати на пазара под името „Том“.

прочети още
11 август 2021
Jack&Jones | Марки

Историята на JACK & JONES започва през 1990 г., когато BESTSELLER изпраща свой представител на модния панаир в Осло със скромна, но внимателно подбрана колекция, насочена към млади мъже. Концепцията надминава всички очаквания и създаването на нова марка мъжко облекло е реалност.

прочети още